Invitații: trimitere, retrimitere și copierea linkului
Un utilizator adăugat cu adresă de email își activează contul prin invitația primită pe email. Poți retrimite invitația oricând, cât timp utilizatorul nu a acceptat-o, sau poți copia linkul ca să i-l trimiți tu.
Înainte să începi
- Ai nevoie de rolul de Owner sau de HR Manager cu dreptul Acces la setările companiei.
- Pornește Modul Manager și deschide meniul Utilizatori.
Ce primește utilizatorul
La adăugarea utilizatorului, dacă este bifat Vreau ca angajatul să primească invitație pe email, el primește un email cu subiectul „Prenume Nume te-a invitat să accesezi Papervee” și cu butonul Acceptă invitația. Emailul este în limba aleasă în formular.
Linkul din invitație este valabil 48 de ore. Emailul precizează acest lucru.
Dacă ai debifat Vreau ca angajatul să primească invitație pe email, contul se creează, dar nu pleacă niciun email. Poți trimite invitația mai târziu, cu pașii de mai jos.
Cum retrimiți invitația
- Deschide meniul Utilizatori.
- Găsește utilizatorul în listă.
- Apasă Trimite invitația pe rândul lui.
Apare mesajul Ai retrimis invitația utilizatorului cu succes. Utilizatorul primește un email cu un link nou, valabil tot 48 de ore. Linkul vechi nu mai funcționează.
Butonul Trimite invitația apare doar pe rândurile utilizatorilor care nu au acceptat încă invitația și care au fost adăugați cu adresă de email.
Cum copiezi linkul invitației
- Deschide meniul Utilizatori.
- Apasă iconița de copiere (Copiază URL invitație) de pe rândul utilizatorului.
Apare mesajul URL-ul invitației a fost copiat. Poți trimite linkul prin alt canal, de exemplu într-un mesaj.
Iconița apare doar cât timp există o invitație în așteptare. Pe rândul Owner-ului, iconița este vizibilă doar pentru Owner.
Ce se întâmplă când utilizatorul acceptă invitația
- Utilizatorul își alege parola și își activează contul. Vezi Cum accepți invitația și îți activezi contul.
- Colegii primesc o notificare în aplicație că s-a alăturat companiei, în funcție de setările lor de notificări.
- Owner-ul, HR Managerii și managerii operaționali direcți ai noului angajat primesc și un email cu subiectul „Prenume Nume a acceptat invitația Papervee”.
Bine de știut
- Nu poți retrimite invitația unui utilizator arhivat din toate modulele, unui utilizator care a acceptat deja invitația sau unui cont creat fără adresă de email. Un HR Manager nu poate retrimite invitația Owner-ului.
- Dacă schimbi adresa de email a unui utilizator care nu a acceptat invitația, el primește automat o invitație nouă. Vezi Schimbarea rolului unui utilizator.
- Dacă ai activat autentificarea Google sau Microsoft ca obligatorie pentru companie, invitația se poate accepta doar cu contul furnizorului respectiv, fără parolă. Vezi Cum faci autentificarea Google sau Microsoft obligatorie.
- Un utilizator care a fost arhivat înainte să accepte invitația primește o invitație nouă când îl dezarhivezi. Vezi Dezarhivarea unui utilizator.
Întrebări frecvente
Utilizatorul spune că linkul nu mai este valabil. Ce fac? Linkul a expirat după 48 de ore sau a fost înlocuit de o invitație mai nouă. Apasă Trimite invitația și cere-i să folosească emailul cel mai recent.