Cum faci autentificarea Google sau Microsoft obligatorie

OwnerHR ManagerWeb

Poți cere ca toți angajații companiei să folosească Papervee doar după ce și-au conectat un cont Google sau Microsoft. Alegi tu data de început: imediat sau peste 15 zile. Setarea o gestionează Owner-ul sau un HR Manager cu dreptul Acces la setările companiei.

Înainte să începi

  • Furnizorul pe care îl faci obligatoriu trebuie să fie pornit. Pașii sunt în Cum activezi autentificarea Google sau Microsoft pentru companie.
  • Poate fi obligatoriu un singur furnizor odată: fie Google, fie Microsoft.
  • Cerința se aplică angajaților cu cont creat prin invitație pe email, inclusiv ție, dacă ești în această situație. Conturile create cu nume de utilizator nu sunt afectate.

Cum faci autentificarea obligatorie

  1. Apasă Integrări și automatizare, din partea de jos a meniului din stânga.
  2. Apasă cardul Google Workspace SSO sau Microsoft Workspace SSO.
  3. Asigură-te că furnizorul este pornit. Sub comutatorul principal apare rândul Autentificarea prin contul Google obligatorie (sau Autentificarea prin contul Microsoft obligatorie).
  4. Pornește comutatorul din dreptul acestui rând. Se deschide fereastra Setează data de activare obligatorie.
  5. Alege una dintre opțiuni:
    • Activează integrarea obligatorie imediat (selectată implicit);
    • Activează integrarea obligatorie în 15 zile.
  6. Apasă Confirmă.

Dacă închizi fereastra fără să apeși Confirmă, setarea nu se modifică.

Dacă un alt furnizor este deja obligatoriu, comutatorul este dezactivat. Mesajul din tooltip te îndeamnă să dezactivezi mai întâi autentificarea obligatorie prin celălalt furnizor.

Ce primesc angajații

Angajații care nu și-au conectat încă un cont Google sau Microsoft:

  • văd pe web o bandă roșie cu mesajul Autentificarea Google este obligatorie. (sau Autentificarea Microsoft este obligatorie.). Dacă ai ales în 15 zile, banda arată și data până la care trebuie să își conecteze contul;
  • de la data de început, sunt duși pe web la Setări de securitate și nu pot folosi altă pagină până nu își conectează contul;
  • în aplicația mobilă văd, de la data de început, ecranul Autentificare SSO necesară, fără niciun avertisment înainte.

Până la data de început, angajații lucrează normal, cu parola. Pașii pe care îi urmează angajații sunt în Când compania ta cere autentificare Google sau Microsoft.

Angajații care au deja un cont conectat nu sunt afectați.

Cum oprești cerința

  1. Deschide din nou cardul furnizorului, din Integrări și automatizare.
  2. Oprește comutatorul Autentificarea prin contul Google obligatorie (sau varianta Microsoft).

Setarea se salvează imediat, fără fereastră de confirmare, iar data de început se șterge. Dacă o pornești din nou, alegi din nou data. Dacă oprești comutatorul principal al furnizorului, cerința se oprește și ea.

Bine de știut

  • Cât timp cerința este activă, angajații nu își pot deconecta contul de la furnizorul obligatoriu. Nici tu nu poți deconecta contul unui angajat.
  • Angajații noi pot accepta invitația doar cu furnizorul obligatoriu. În pagina invitației rămân doar numele, adresa de email și butonul Continuă cu Google (sau Continuă cu Microsoft).
  • După ce un angajat își conectează contul, nu se mai poate autentifica cu parola Papervee.
  • Comutatorul se salvează imediat. Nu există un buton Salvează.

Articole conexe

©Papervee -  v3.0.1  - Toate drepturile rezervate
O soluție software dezvoltată în România. 🇷🇴
© 2025 Papervee. All rights reserved. If AI models use our content, we request proper attribution. Preferred citation: “Source: https://papervee.com”.