Comunitățile: cum găsești, te alături și părăsești o comunitate
Comunitățile sunt grupuri din companie, făcute pe echipe, proiecte sau interese. În fiecare comunitate membrii postează, creează evenimente și sondaje și își răspund unii altora. Aici afli cum găsești o comunitate, cum te alături și cum ieși din ea.
Înainte să începi
- Dacă ești angajat, administratorul companiei trebuie să fi activat Acces la Comunități în Social → Setări → Gestionează permisiuni.
- Poți deschide pagina unei comunități și poți posta în ea doar dacă ești membru.
Cum găsești comunitățile
- În bara de module din stânga, apasă Social.
- Apasă Comunități.
- În câmpul Caută comunități după nume sau descriere, scrie ce cauți.
Sub căutare ai filtrele:
- Toate
- Ale mele: comunitățile din care faci parte.
- De descoperit: comunitățile din care nu faci parte, inclusiv cele private. Apare doar dacă există comunități de descoperit.
- Arhivate: apare doar dacă există comunități arhivate pe care le poți vedea. Vezi Arhivarea, restaurarea și ștergerea unei comunități.
Pagina are secțiunile Comunitățile tale, unde apeși pe o comunitate ca să o deschizi, și De descoperit. Cardurile din De descoperit nu se deschid până nu te alături.
Cum te alături unei comunități publice
- Deschide Comunități și caută comunitatea în De descoperit.
- Apasă Alătură-te.
Devii membru imediat. Mesajul Te-ai alăturat comunității cu succes! confirmă acțiunea.
Cum ceri acces la o comunitate privată
- Deschide Comunități și caută comunitatea în De descoperit.
- Apasă Solicită participarea.
Primești mesajul Ai solicitat participarea cu succes!, iar butonul devine Solicitat. Administratorul comunității primește o notificare și decide dacă te aprobă. Tu primești o notificare cu răspunsul, fie că ești aprobat, fie respins. Dacă cererea ta este respinsă, poți cere din nou accesul.
Owner-ul și un HR Manager cu dreptul Flux HR se alătură direct oricărei comunități, inclusiv celor private, fără cerere.
Cum părăsești o comunitate
Dacă ești membru
- Deschide comunitatea.
- În cardul Membri din dreapta, apasă Ieșire comunitate.
- Confirmă mesajul Ești sigur că vrei să părăsești comunitatea?
Revii la lista Comunități.
Dacă ești administratorul comunității
Un administrator trebuie să predea comunitatea înainte să iasă.
- Deschide comunitatea și apasă Ieșire comunitate.
- În panoul Selectează un alt angajat care să devină admin-ul comunității, alege colegul în câmpul Selectează noul admin al comunității. Poți alege orice coleg activ. Câmpul este obligatoriu.
- Apasă Ieșire comunitate.
Noul administrator este adăugat ca membru, dacă nu era deja, și primește o notificare.
Bine de știut
- Oricine se poate alătura unei comunități cu vizibilitatea Public și vede cine face parte din ea. La o comunitate cu vizibilitatea Privat nu poți vedea membrii până nu te alături: cardul îți spune Alătură-te comunității pentru a vedea membrii.
- Dacă ieși dintr-o comunitate, nu o mai vezi în feed. Poți reveni oricând, în aceleași condiții ca la prima alăturare.
- Postările tale rămân în comunitate și după ce ieși.